2013. augusztus 24., szombat

Házi arcpakolások: Arcpakolás zsíros bőrre


Sziasztok! Ezzel a bejegyzéssel folytatom a "házi arcpakolások" című sorozatomat, amibe eddig szó volt a pattanásos és száraz bőrről is. Valószínűleg ez lesz az utolsó ilyen posztom ebben a sorozatban. A következő napokban még 2 sorozatot fogok elindítani, mégpedig a tabu témák és a vissza a suliba. No de térjünk vissza a pakolásra.
Mitől lehet zsíros az ember bőre? A faggyúmirigyek túlzott működésétől. Ha sok faggyú kerül a bőr felszínére, a bőrünk nem lesz képes megfelelően lélegezni. Ami sajnos nagy gond mivel a a lerakódott faggyú csak úgy vonzza magához a sok bacilust, ami később elszaporodik, és a bőr gyulladásához, pattanásokhoz vezetnek. Ezt minél hamarabb meg kell előzni! Aki nem szeret magára mindenféle kenceficét, házi maszkokat kenni, annak is van pár jó tanácsom, ami igaz hosszabb ideig tart míg hatni kezd, de ugyanolyan hatékony. Ezek pedig: a rendszeres folyadékfogyasztás; a bőr rendszeres tisztítása; túl fűszeres ételek, édességek mellőzése; az alkohol és a dohányzás mellőzése.
Ezek a legfontosabb dolgok amiket az ellen tehetünk, hogy a bőrünk ne legyen zsíros, pattanásos. De mi az a dolog ami még e mellé plusz lenne? Természetesen az arcpakolás, amiről a címben is olvashattatok.
Hozzávalók: -egy banán negyede (a banán jobb ha érett mivel azt sokkal könnyebb összenyomkodni)
                     -fél paradicsom (leve)
                     -búzaliszt

Elkészítés: Fogunk egy kistányért amibe a banánt összenyomkodjuk egy villa segítségével. Amikor már a banánból csak a lágy püré marad, öntsük hozzá a fél paradicsomnak a levét, s jól kavarjuk össze. Mivel ez még csak egy folyékony massza, ezért öntsünk hozzá annyi lisztet amíg kenhető nem lesz, és az arcról már nem folyik le. Ha esetleg túl sok lisztet öntöttünk bele akkor nyugodtan tehetünk bele még paradicsomlevet mivel azzal csak nagyobb lesz a hatás. Kenjük föl az arcunkra, s mikor érezzük, hogy húzódik, vagy már megkeményedett akkor langyos vízzel mossuk le.

Hatása: banán:puha lesz tőle a bőr, és erősen hidratál.
             paradicsom:zsírtalanítja és táplálja a bőrt

Saját magatok is készíthettek arcpakolást, ezekből az élelmiszerekből. mert ez mind-mind a zsíros bőr ellenszerei:-tojásfehérje
                  -kefír
                  -méz
                  -répa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése