2013. augusztus 20., kedd

A puha és ápolt láb titka

Minden nő számára fontos az ápolt és egészséges láb. Ezért is van szükség néha egy kis kényeztetésre. De miért is adnánk ki érte pénzt, amikor egyszerűen, otthon egy romantikus film közben is megtehetjük.

1.Lépés
Az egyszerű és gyors pedikűrözés alapja a lábáztatás. Mivel sokkal könnyebb úgy végezni a további feladatokat, hogy a bőr fel van puhulva. Fogjunk egy lavórt és engedjük meg langyos, vagy ha jól esik meleg vízzel. Majd 10 percig áztassuk benne a lábunkat.
Extra tipp: - ha 2-3 csepp levendula illóolajat cseppentünk bele, csökken a lábizzadás
                  - ha tengeri sót szórunk bele, csökkenthetjük a lábdagadást

2.Lépés
Ha kész vagyunk az áztatással, keverjünk össze szódabikarbónát és pár csepp citromot, s kenjük a lábunkra, majd jöhet a habkövezés.





3.Lépés
A következő lépés, a körmök formára vágása. Egy körömcsipesz segítségével vágjuk le a  lábkörmeinket a megfelelő méretre és utána egy körömreszelő segítségével reszeljük le az érdesebb részeket. Végül pedig, a körömágy bőrét egy fa pálcika segítségével toljuk vissza a helyére.

4.Lépés
Ha elvégeztük sorba az összes lépést, következhet az utolsó, a krémezés. Egy újságban olvastam, hogy ha árnika tartalmú krémet használunk, akkor kevesebb annak az esélye, hogy gombás lesz a lábunk. Kenjünk a kezünkre a krémből (akár testápoló is lehet) és kenjük rá a lábfejünkre,, majd jól alaposan masszírozzuk bele. Végül pedig élvezzük a pihe-puha lábaink szépségét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése