2013. január 18., péntek

Lánynak lenni jó!

Vannak nehéz napok egy lány életében. Ha például a görcsölő hasról, a ruhakérdésekről (hogy mégis mi a csudát vegyünk fel), a sok nyűgről van szó. De azért azt is nagyon könnyen össze lehet szedni, hogy mi az ami jó a csajok életében.

-Akármikor elsírhatod magad, nem fognak érte megszólni.
-A fiúk (elvileg) nem üthetnek meg.
-A ruházatban is sokkal változatosabbak a női ruhák mint a férfiaké.
-Az sem utolsó szempont, hogy (az illedelmes férfi)
 
mindig előre enged a buszon.

-Nem kell azon kattognod, hogy a bicepszed minél nagyobb legyen.
-A görcsölő hasadra hivatkozva könnyen megúszhatod a tesit. (1-szer 2-szer)

-A kirakat nézegetése egy külön program lehet a naptáradban.
-Nem kell lányok után hajtanod csak azért, hogy a bálra legyen egy dögös párod.
És még ezen kívül száz és száz dolog van amiért jó lánynak lenni.     

Itt egy történet ami pont ehhez a témához illik. Igaz nem én írtam, de szerintem nagyon aranyos és tanulságos. :)

Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem.

Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra, elöblítette a popcornos tálat, húst vett ki a  fagyasztóból a másnapi ebédhez, leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tányért és kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre.

Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a mosógépbe, kivasalt egy pólót. Felvarrta a lelógó gombot. Felvett néhány ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a telefont a töltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni. Ásítozva és nyújtózva  egyenesen bement a hálóba. Megállt az asztalnál írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a túrára előhúzta a szék alá rejtett munkafüzetet. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte  barátainak a születésnapi képeslapot, és írt egy rövid listát a fűszeresnek. Mindkettőt a táskája mellé tette. Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóval majd éjszakai krémet tett rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit.
Apa kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel!
"Már megyek" - feleli. Vizet öntött a kutya táljába kiengedte a macskát, majd meggyőződött róla hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég.

Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjjeli lámpát  és a Tv-t , felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a szennyestartóba  majd volt egy rövid  beszélgetése a még fönt lévővel, aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az ébresztőt, kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3 dolgot adott a 6 legfontosabb megteendő dolog listájához.

Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek. Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a Tv-t kihírdette hogy nincs semmi különös tennivaló - Megyek aludni. És ment... minden egyéb gondolat nélkül.
Van itt bármi különleges? Tudod már a nők miért élnek tovább...?

MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK CSINÁLVA..... és az egyetlen ok, amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!

 

2 megjegyzés:

  1. Húha... Hát ez a történet érdkes volt. Hol találtál rá??

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, hogy melyik az eredeti oldal, nekem is e-mail-ban küldték :)

    VálaszTörlés