2013. január 17., csütörtök

Így szokj le a körömrágásról!

Helló csajok! Biztosan ti is tisztába vagytok vele, hogy a körömrágás amellett, hogy nagyon csúnya szokás, még egészségtelen is. Próbáld ki az alábbi módszerek valamelyikét, és szokj le róla!


A körömrágás miatt körmeid teljesen tönkremennek és a kezed esztétikájának sem tesz jót. A külső tényezők mellett pedig számtalan baktériumot juttatsz be szervezetedbe. A körömrágás következtében kárt teszel körömágyadban, az könnyen kivérezhet és besebezhet. Emellett még igen nagy fájdalommal is jár. Egy kutatás szerint pedig a körömrágás intelligencia csökkenéshez is vezethet.
A legfontosabb szempont, hogy határozd el, hogy te igen is le fogsz szokni róla!


-Keserű lakk
Gyógyszertárakban kapható olyan körömlakk, aminek íze kesernyés. Próbád meg azzal bekenni körmeidet, hátha így már nem lesznek annyira kívánatosak.
-Pótcselekvés
Foglald le magad mással. Ha stresszes vagy, inkább szorongass egy stresszlabdát, így kezeidet lefoglalhatod. Ezentúl a rágózás is sokat segíthet abban, hogy ne a körmeidet rágd.
- Végül pedig nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a szokások mindig a tudatalattink döntéseinek eredményei, úgyhogy a legjobb ellenszer az, ha "tudatosítjuk" a tudatalattinkban azt, hogy ezt a szokást le akarjuk vetni magunkról. Mindennap, elalvás előtt mondogassuk hangosan azt, hogy le akarunk szokni a körömrágásról. Hagyjuk, hogy a tudatalattink is "hallja" ezen elhatározásunkat, és így gyorsan azon kapjuk majd magunkat, hogy már nem is érezzük annyira szükségesnek a körömrágást.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése