2013. április 20., szombat

Együtt a földért!!

Sziasztok Lányok!!
Képzeljétek, a héten ellátogattam a közeli erdőbe, s borzasztó dolgokat láttam. A fákon zsák, nejlonzacskó, a földön dobozok, műanyag flakonok, letördelt ágak. Egyszerűen borzasztó látvány volt. Hazaértem és elgondolkodtam azon, hogy ez ellen tenni kell valamit. Úgy gondoltam, írok róla egy cikket és hátha felkapják rá az emberek a fejüket, hogy hoppá, ezt nem kellene.
Összegyűjtöttem, hogy miket is kellene tennünk, hogy a föld még a dédunokáink számára is használható legyen.

Lehet, hogy már a suliban is sokszor hallottátok, hogy "a szelektív hulladékgyűjtés jó,  külön gyűjtsétek gyerekek". No igen, de lehet, hogy még nem gondolkodtatok el rajta, hogy mégis milyen következményekkel járhat, ha nem így teszitek.
-Mindenki fel van háborodva, hogy egyszer esik a hó, máskor süt a nap. Nem tudom mit kell ezen csodálkozni, hogyha mi magunk vagyunk az okozói, azzal, hogy NAGYON erősen szennyezzük a környezetet.
-A dédunokáinknak, sőt még az unokáinknak sem lesz már tiszta a levegő, hogyha így folytatjuk.
-A hulladékok lebomlásának ideje:
Kötél: 4-14 hónap
Papír: 2-5 hónap
Pamutruha: 1-5 év ( A cellulóz ha elásod nedves talajba, évekig nem rothad el. )
Tejes doboz: 5 év
Nejlonzacskó: 10-100 év
Pelenka: 50-100 év
Konzervdoboz: 50-100 év
Sörös dobozok műanyag karikája: 450 év
Zöld üveg: 1 millió év
Műanyag flakon: soha

Kell ez nekünk emberek?? NE tegyük ezt a földdel!!! Megiszol egy üdítőt, eldobod a flakont, SOHA nem bomlik le. Hiányzik ez nekünk? Mennyibe tart az, hogy beleteszed a táskádba, vagy fogod a kezedbe, hazaviszed, és majd következő alkalommal újra öntesz bele innivalót? Semennyibe!!
Szeretnénk mi ilyen világban élni? NEM!!! Tanítsuk a gyerekeket is arra, hogy szemetelni milyen nagy következménnyel jár!! Mondjuk el neki, hogy milyen káros is az a környezetre, ha eldob egy műanyag flakont!!! S az mennyibe tart, hogy viszel be a mostani kukád mellé egy másikat, és abba gyűjtöd mondjuk a műanyagot külön? A konyhai hulladékot pedig ne a kukába dobjuk hanem, ássunk neki egy gödröt az udvaron, és oda dobjuk bele!!! Kérlek titeket, hogy gondolkozzatok el rajta. Nem kerül sok időtökbe. Maximum 5 perc amíg átgondoljátok, hogy mégis mennyire veszélyes szemetelni. ÓVJUK A FÖLDET!!!!!Kezünkben a föld sorsa!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése